top of page

je bent een magische godin. je bent zo uniek dat er niemand anders is zoals jij. omarm jezelf en wees trots op wie en wat je bent! sociale normen in onze samenleving het is niet mijn bedoeling iemand te beledigen of te beledigen met wat ik ga zeggen. noch wil ik u mijn wereldbeeld opdringen of de mijne tot de beste verklaren. deze visie is puur gebaseerd op mijn ervaring in de samenleving wat ik veel zie in onze samenleving zijn sociale normen, iedereen volgt ze blindelings zonder vragen te stellen. en als je ze vraagt ​​naar de sociale normen en hoe ze die beïnvloeden, is dit hun antwoord: 'Ik wil dit eigenlijk niet doen, maar iedereen doet het zo, ik ben bang dat ze me zullen veroordelen of afwijzen.' dit antwoord is begrijpelijk, maar zolang iedereen er zo over denkt, verandert er niets.

veel mensen leven in een doos. in deze doos zijn ze veilig, maar ze moeten de regels van deze doos volgen. volg de sociale normen, anders pas je niet in het hokje. ze leren je dat mensen buiten de kaders raar zijn: ‘kijk ze eens aan, zo wil je toch niet eindigen? Nou, volg dan de regels’. waarom zou je leven in een doos willen, voor veiligheid, sociale acceptatie? is dat het waard om je ware zelf op te geven? Ik heb deze sociale normen altijd in twijfel getrokken. ik wist niet waarom maar er voelde iets niet goed. iedereen om me heen was cool en volwassen omdat ze zich aan de sociale normen hielden. maar als je het in twijfel trekt en niet blindelings iets volgt, ben je raar en onhygiënisch (wat heeft dat ermee te maken?!). man en zelfs vrouw zullen je een hippie of heks noemen, nu denk ik niet dat dat meteen negatief is, maar veel mensen in onze samenleving kijken neer op die mensen/stereotypen.

 

geblokkeerde heilige energie

ik geloof dat veel sociale normen ons niet dienen. ze dienen de mensheid niet. de enige reden waarom deze sociale normen hier zijn, is om ons uit een doos te houden, om ons op slot te houden, weg van onze waarheid. nu geloof ik natuurlijk dat er goede sociale normen zijn, maar er zijn ook hele slechte. wat ik zag toen ik deze sociale normen observeerde, was dat ze iets gemeen hadden. met veel sociale normen weerhouden ze ons ervan om gebruik te maken van onze heilige vrouwelijke of heilige mannelijke energie. wat zal er gebeuren als we onze heilige energie niet kunnen aanboren?

precies zullen we deze energie niet kunnen kanaliseren. en wat gebeurt er dan? we zullen een leven leiden dat gericht is op de fysieke behoeften, in plaats van op het vinden van balans. harmonie vinden tussen de fysieke en spirituele wereld, tussen materie en energie. deze sociale normen zijn de bron van veel gekwetste energieën. ze verbinden ons met onze schaduw, ze verbinden ons met de niet-genezen delen van onszelf. we zullen dan de gemakkelijke weg in het leven kiezen. in plaats van authentiek te blijven en in opstand te komen tegen systemen waar we niet in geloven, staan ​​we ervoor en accepteren het.

vrouwelijke energie vrouwelijke energie gaat niet (alleen) over fysieke schoonheid, het gaat over spirituele schoonheid. deze energie heeft met spirit te maken, eigenlijk met verbinding met deze energiebron. dus wanneer deze heilige energie wordt geblokkeerd, omdat we het afwijzen, zullen we niet (gemakkelijk) met geest kunnen kanaliseren. hierdoor weten we niet wat we willen en waar we echt van dromen, waar onze ziel van droomt. we weten het niet omdat we onszelf niet kennen. we kennen onszelf niet op spiritueel niveau, waardoor we maar de helft van onszelf kennen. hoe kun je de droom van je ziel kennen, als je niet weet wie je bent op dit niveau? het is zo belangrijk om te kunnen voelen, om energie te voelen. de enige manier om jezelf en het universum te kennen, is door energie te voelen. om te weten hoe deze energetische patronen werken, zal dit je echt bevrijden.

je borsten vanaf jonge leeftijd worden meisjes min of meer gedwongen een bh te dragen. soms is dat fysiek, want anders mag je niet naar school. maar soms is dat ook op sociaal of mentaal gebied. elke vriendin draagt ​​een bh, dus jij wilt er ook een. dat is de sociale druk, je wilt bij de groep horen. je wilt gezien worden als cool en volwassen. je hebt het waarschijnlijk niet zo gezien, het is iets onbewusts. zou je een beha dragen als niemand anders het deed? zou je je lichaam scheren als niemand anders het deed? ik probeer je niet te vertellen om te stoppen met deze dingen te doen of om je te vertellen wat je moet geloven. ik wil zelfs niet dat je stopt met die dingen te doen, want ik stel je deze vragen. wat ik wel wil is dat dit je aan het denken zet. waarom doe je de dingen zoals je doet? is het omdat je dit wilde of omdat de maatschappij dat van je verwachtte? ik ga het nu hebben over bh's. Ik begrijp heel goed waarom je een bh zou dragen. vooral als je grotere borsten hebt of als ze snel pijn doen. het is echter belangrijk om rekening te houden met de fysieke, mentale en spirituele gevolgen. er zijn natuurlijk positieve en negatieve gevolgen. Ik heb persoonlijk nog nooit een bh gedragen. toen ik een kind was, voelde het niet goed. het voelde verkeerd om een ​​deel van mij op te sluiten, een deel van mij dat zo gevoelig en mooi is. ik geloof dat je borsten echt magisch zijn, en er is geen reden om ze te verbergen.

voor mij staan ​​borsten voor vrouwelijkheid, het is ook wat je verbindt met vrouwelijke energie. kun je een ander lichaamsdeel noemen dat je zo diep verbindt met deze innerlijke opvoedingsnatuur? je borsten voeden baby's, ze vertegenwoordigen vruchtbaarheid. borsten voeden het leven naar mijn mening. dus wat gebeurt er als je ze kooit? fysiek, wat betekent dat u uw kind niet kunt voeden. nou dan doe je het gewoon uit en voed je je kind. dit lijkt niet echt een groot probleem. maar als we dit vanuit een spiritueel perspectief bekijken, klinkt dit als een groter probleem. het spiritueel opsluiten van je borsten zou kunnen betekenen dat je je vrouwelijke energie opsluit. borsten, ze zijn letterlijk het meest vrouwelijke lichaamsdeel, helaas worden ze gedemoniseerd in onze samenleving, ze worden gezien als vies, iets dat je verbergt. maar dat is niet wat ze zijn, ze zijn puur, heilig. borsten verbinden je met je vrouwelijke energie, ze verbinden je met spirit. dus als je je borsten in een kooi houdt, verwerp je deze verbinding. symbolisch zeg je: ‘nee, ik accepteer dit deel van mezelf niet’. deze overtuiging helpt je natuurlijk niet echt als je contact wilt maken met je goddelijke energie.

jouw wilde goddelijke energie uiteindelijk denk ik dat we allemaal de goddelijke energie willen belichamen. maar hoe kunnen we dat doen als onze goddelijke vrouwelijke energie wordt afgewezen? het gaat er niet om er mooi uit te zien of passief te zijn. nee, echte vrouwelijke empowerment komt van balans. wanneer de mannelijke en de vrouwelijke energie in harmonie zijn. dit is niet gemakkelijk in een wereld waarin we ons vaak te veel op de materiële wereld concentreren. wanneer onze besluitvorming wordt bepaald door onze fysieke behoeften en verlangens. het blokkeert ons om contact te maken met onze wilde natuur. onze wilde natuur ontwaakt in ons wanneer we ons verbinden met onze vrouwelijke energie. ze volgt niemands regels, ze leidt zichzelf. haar intuïtie is haar kompas, het zal haar laten zien wat ze moet doen. haar autoriteit zit in haar, het is haar vrouwelijke intuïtie. de kosmische wetten leiden haar door het leven. zolang we autoriteit buiten onszelf volgen, zal er geen wilde energie ontwaken. geen rebellie tegen dingen die de mensheid niet dienen. zolang we sociale normen volgen die ons niet dienen, zal er geen (diepe) verbinding zijn met de geest. je kracht om te rebelleren tegen dingen of patronen die je vrouwelijke kracht blokkeren. het is de kracht om sociale normen te doorbreken, om verbinding te maken met je innerlijke natuur. jij bent de natuur, schat! verwerp alsjeblieft geen deel van jezelf. je bent een alchemist, dus maak gebruik van je kracht. zet al die donkere energie om in lichte energie. in iets zo puur en krachtigs. het heeft de kracht om vrede in de wereld te brengen. is dat niet wat we uiteindelijk willen?

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page