top of page

Je huid van binnenuit..

Bijgewerkt op: 7 mrt.


Ik ben inmiddels 41 jaar oud en begin toch vaker aan mijn huid te zien wanneer ik vermoeid ben, niet goed heb gegeten of niet genoeg water heb gedronken.


Waar ik vroeger een hele nacht kon doorhalen, om er de volgende dag weer fris en fruitig uit te zien, zou ik er nu een week lang grauw en vermoeid bijlopen. Hoog tijd dus om even wat extra aandacht aan zowel mijn als jouw huid te besteden en hoe je deze nu zo mooi mogelijk kunt maken. Ik zeg express maken want je bent nooit te laat om te beginnen met goed voor je huid zorgen!


JE VOEDING

Ons dieet is vaak een ondergeschoven kindje in het mooi maken van onze huid. Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en het verouderd op dagelijkse basis doordat het collageen verliest. Om deze huidveroudering tegen te gaan doen we of gebruiken we dingen die deze collageen productie zouden stimuleren. Denk hierbij aan een dag en/of nachtcrème, peelings, microneedling en een gezichtsmassage met een guasha bijvoorbeeld maar in deze blog duik ik echt dieper in in wat je vanbinnen kunt doen om je huid te verbeteren.


Maar om je huid echt weer stralend te krijgen en dat collageen op te bouwen is meer nodig. We hebben dan namelijk echt de bouwstenen nodig. Voeding zorgt voor deze belangrijke bouwstenen die zorgen voor een mooie huid, haren en nagels. Fruit en groenten zijn belangrijke voedingsbronnen voor je huid zoals vitamine A, B en C (kies altijd voor biologisch, onze groenten en fruit worden zo enorm veel bespoten, dat wil je dus niet binnen krijgen). Je huid, haren en nagels zijn voor een lichaam niet het belangrijkste voor overleving, dus wanneer jij niet genoeg bouwstenen binnenkrijgt, zal het lichaam deze altijd eerst naar vitale organen brengen en niet naar je huid. Belangrijk dus om al die bouwstenen op orde te krijgen door goede voeding tot je te nemen!


Maar alleen met groenten- en fruit kom je er niet. Je mist dan belangrijke aminozuren, voornamelijk Lysine, glycine en proline die zo belangrijk zijn voor de aanmaak van dat collageen. Ook ijzer, vitamine B12 en omega vetzuren komen minder voor in groenten en fruit. Wil je enkel vegan eten, zorg er dan voor dat je je inleest en echt een goede mix maakt tussen alle plant proteïne zoals peulvruchten, rijst proteïne en extra voedingssupplementen zoals B12 en ijzertabletten.


Wanneer je niet veganistisch eet heb je een voordeel doordat je de essentiële aminozuren zoals eerder beschreven in vlees en dierlijke producten terug kunt vinden. Je kunt deze vinden in ei, kip, rund en vis. Maar weet dat je er met enkel collageen niet bent, je hebt hierbij ook vitamine C, zink en koper nodig als ondersteuner van dit collageen.


Dus als conclusie, je huid heeft echt alles nodig, zorg ervoor dat je een ruime hoeveelheid groenten en fruit eet en dat je alle aminozuren tot je neemt. Dit is de enige manier om een mooie huid te krijgen. Uiteraard kun je je huid enorm ondersteunen.


Ik heb hieronder 2 voorbeelden van mezelf toegevoegd. De 1e foto is voordat ik begon met wat ik noem: mijn nieuwe huidregime, zo'n 2 jaar terug, ik was 39 jaar oud. De 2e foto is nu op mijn 41e. Best een verschil he, terwijl ik niet jonger maar juist ouder ben geworden ;-)
Super toch? Mocht je ook wel wat hulp kunnen gebruiken, hieronder geef ik je een paar extra hulpmiddelen om je verder op weg te helpen.


DRINK GENOEG WATER

Deze ken je ongetwijfeld al. Genoeg water drinken is zo belangrijk voor onze huid. Water zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd wat zorgt voor een frisse huid. Wanneer je in je water een klein beetje Keltisch zeezout doet, zorgen de mineralen ervoor dat het water goed opgenomen kan worden door je lichaam. In tegenstelling tot wat ons geleerd is, is zout niet slecht voor ons, enkel het bewerkte zout wat je in de meeste potjes vind. Koop dus altijd Keltisch zeezout of onbewerkt Himalaya zout.


NEEM EEN COLLAGEEN SUPPLEMENT (AANRADER!!)

Vanaf ons 25ste neemt de collageen in ons lichaam alleen maar af. Om dit goed aan te vullen zou je een collageen supplement kunnen nemen. Voor mij is dit echt een wondermiddel. Je start met een dagelijkse kuur, 3 maanden lang. Na deze 3 maanden kun je het om de dag of 3 maal per week nemen als onderhoud. Let op, je ziet pas na 2 maanden echt resultaat. Ik zelf zag wel dat na 2 weken mijn huid al mooier werd maar dit verschilt echt per persoon. Je kunt het innemen met wat water, door je ontbijt, of mengen met thee bijvoorbeeld. Collageen wordt goed opgenomen door je lichaam dus het maakt niet zoveel uit waar je het mee inneemt.


Zorg er wel voor dat je echt kiest voor pure, goede collageen zonder allerlei toevoegingen. Hieronder heb ik 2 van mijn favoriete collageen supplementen voor je staan, 100% rommel vrij.


Deze eerste Collageen van Vitakruid hieronder kun je onder DEZE LINK vinden en met de code 10JESSY krijg je 10% korting op het gehele assortiment van Vitakruid!


Ik ben, zoals mijn volgers inmiddels wel weten, echt fan van alle producten van Vitakruid.

De andere collageen van Noordcode vind ik ook echt geweldig en is net zoals de poeder van Vitakruid zonder toevoegingen. Je kunt de poeder vinden via DEZE LINK Net als bij Vitakruid zijn alle supplementen van Noordcode 100% puur.


VERMINDER STRESS

Stress is echt een killer voor je huid. Je gaat er dof en grauw uitzien. Nu weet ik dat we niet allemaal zomaar even stress kunnen elimineren, maar zorg ervoor dat je in ieder geval goed voor jezelf zorgt wanneer je stress ervaart. Neem desnoods een extra magnesium vitamine, slaap voldoende, ga naar de sauna, wandelen, mediteren, whatever fijn voelt voor jou om rustiger te worden.


EET DE JUISTE VOEDING VOOR JOU

Zorg ervoor dat je voldoende groenten en fruit binnen krijgt, variatie in je dieet aanbrengt (dus niet elke dag dezelfde cracker met bijvoorbeeld Hüttenkäse) maar ook echt voldoende vetten binnenkrijgt. Veel mensen vermijden vetten maar juist in roomboter of ghee zitten enorm veel gezonde vetten die je lichaam nodig heeft om te kunnen bouwen. Bouwen aan je organen maar ook aan je huid, haar en nagels.BORAGE OLIE (AANRADER 2!!)

Dit is voor mij ook echt een mega aanrader geweest. Het collageen poeder zorgt ervoor dat je huid weer steviger wordt en rimpels minder worden of zelfs verdwijnen.


Borage olie is weer van een heel andere klasse. Deze olie is rijk aan GLA en zorgt voor een mooie, glanzende, gladde en vooral stralende huid.


Borage olie helpt ook bij het behouden van een goede vochtbalans in het algemeen. Dit hangt samen met diverse functies in het lichaam. Het menselijk lichaam bestaat namelijk voor een groot gedeelte uit water.


De Borage olie van Vitakruid komt in capsules, is puur natuur en kun je onder DEZE LINK vinden en met de code 10JESSY krijg je 10% korting op het gehele assortiment van Vitakruid!


HOELANG DUURT HET?

Houd er rekening mee dat je Collageen zeker 2 maanden moet gebruiken voordat je verschil begint te zien aan je huid al zag ik na 2 weken al wat meer rust in mijn huid komen.


Bij de Borage olie zie je al sneller wat resultaat al hangt het erg af van hoe je huid eruit ziet en welke basis je al hebt. De een reageert nu eenmaal ook sneller dan de ander. Bij mij zag je na ongeveer 2 weken al echt een verschil.


Ik hoop dat ik je met deze tips wat verder op weg heb kunnen helpen en je vooral heb kunnen laten zien dat goed voor je huid zorgen, van binnenuit, echt zijn vruchten afwerpt. Ik dacht altijd, ach ik smeer een crempje hier en daar en dat is wel voldoende, tot het me echt inhaalde.

 

Mijn naam is Jessy Groenewoud, ik ben orthomoleculair therapeut, toegepast psycholoog, olievrouwtje en bovenal moeder en vrouw. Wil je eens kijken of wij een match zijn? Klik dan op onderstaande link en ik stuur je door naar een van mijn pagina's...


Klik hier

43 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page