top of page

Biologische bespaartips

Bijgewerkt op: 27 feb.

To Bio or not to Bio...

Een aantal jaren geleden kwam er een bericht naar buiten over aardbeien bij de Lidl. 15 soorten gif op de aardbei. Laat ik die bakken nou lekker ‘gezond’ aan mijn kids hebben gegeven. Ik besloot ‘enkel nog biologisch’.

Er wordt op veel van onze voeding zoveel gif gespoten dat het eigenlijk bizar is dat het überhaupt verkocht mag worden en dan heb ik het nog niet eens over de bewerkte producten. Het is geen wonder dat zoveel mensen in de westerse wereld inmiddels chronisch ziek of moe zijn of andere kwalen ervaren.


De enviremental working group test regelmatig hoeveel pesticiden er aangetroffen worden op verschillende producten. Elk jaar komen ze met een lijst van de dirty dozen, oftewel de 12 soorten groenten en fruit waar de meeste bestrijdingsmiddelen op gevonden worden. Die wil je dus absoluut biologisch eten. Maar er bestaat ook een andere lijst, de clean fitten, oftewel de producten waar de minste bestrijdingsmiddelen op gevonden worden. Die zijn dus minder belangrijk om biologisch te eten.


Maar de portemonnee schrok ook nogal van mijn nieuwe plan, daarom geef ik je hier wat tips om te besparen op bio.


BESPAARTIPS


🥦Ik heb inmiddels geleerd dat je niet alle groenten en fruit biologisch hoeft te halen (zie afbeelding hieronder) wat enorm helpt!
🍅Wat je tevens kunt doen is op zoek naar biologische boerderijwinkels in je buurt (of online). Doordat er tussenpersonen uit de keten gehaald worden is het hier vaak goedkoper.


🥑Verbouw zelf je groenten in een moestuin. Ik heb enkel een balkon en je zult verbaasd zijn over hoeveel je hier alsnog op kunt verbouwen!


🥝Bij de AH kun je Premium member worden. Voor 12,50€ per jaar krijg je 10% korting op ALLE bio producten. Krijg je een dubbel aantal bonusproducten per week en kun je dubbele zegels sparen. Dit scheelt ook weer enorm. Ik had die 12,50€ er al snel uit!


🍆Was je niet bio groenten en fruit. Dit kan met baking soda, azijn of met een speciale groente of fruitwash!🧀 Kaas is al vrij duur, dus ik haal deze zelf niet biologisch (eet kaas sowieso met mate). Ik haal deze wel direct bij de boer. Dit scheelt per blok al snel 2/3€. Op de markt kun je ook goede kazen halen zonder teveel rommel enkel is de kaas hier niet veel goedkoper. Over de pakjes in de supermarkt kan ik een boek schrijven zoveel toevoegingen en rommel stoppen ze erin. Sla deze maar over 😉


🥕Het kost vaak wat moeite + kijken waar je wat kunt halen maar het is zo’n goede start voor je gezondheid en dan heb ik het nog niet over het ondersteunen van boeren en dierenwelzijn wanneer je biologisch en zoveel mogelijk bij de boeren zelf koopt. We wonen in Nederland. We hebben bijna allemaal wel een boer op fietsafstand 😉

 

Mijn naam is Jessy Groenewoud, ik ben orthomoleculair therapeut, toegepast psycholoog, olievrouwtje en bovenal moeder en vrouw. Wil je eens kijken of wij een match zijn? Klik dan op onderstaande link en ik stuur je door naar een van mijn pagina's...


Klik hier

26 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page