top of page

Een vervanging voor fillers (deel I)

Bijgewerkt op: 4 apr.


Een tijd geleden hoorde ik van een arts dat je vooral niet teveel fillers moet gebruiken. Ik ben zo blij dat ik hier niet aan begonnen ben op mijn 41ste!


De redenen? Het kan je gezicht echt veranderen. Het kan er zeer onnatuurlijk uitzien, vooral wanneer je lacht. Het lijkt vaak in het begin wel te helpen en vaak zijn mensen er dan ook nog heel erg blij en tevreden mee..


Maar beauty's, het maakt niet uit wie je bent en hoe goed je dokter ook is, fillers bouwen op in je lichaam. Het is echt een fabeltje dat het helemaal uit je lichaam verdwijnt, zelfs niet met hyaluronidase (een stofje die fillers verwijdert). Het opbouwen van de fillers gebeurd zowel in je gezicht als in je lymfe klieren. Wanneer de tijd verstrijkt kun je dan een puffy gezicht krijgen en diverse andere kwalen. Het kan tevens zorgen voor littekenweefsel waardoor je oneffenheden kunt krijgen in je gezicht (ook dus bij 'tijdelijke' fillers).


Een andere bijkomstigheid is dat op de plek van botox en/of fillers je huid dunner kan worden, wat uiteindelijk weer tegen kan werken en juist weer voor meer rimpels kan zorgen wanneer je met deze middelen stopt.


Ik begrijp echt dat wanneer je wat ouder wordt, je graag de tijd terug wil draaien er weer frisser uit zou willen zien en weer jonger wil ogen. En dit is echt mogelijk! Je kunt de tijd echt terug draaien, zelfs al heb je al schade aan je huid berokkend. Er zijn echt zoveel manieren om je huid weer in veel betere vorm te krijgen, of je nu 30, 40, 50 of 60 bent. Het is nooit te laat!


Manieren om de tijd terug te draaien

1. Allereerst is het zo belangrijk om het juiste dieet voor jezelf te vinden. Stel, je hebt een intolerantie voor melk, maar je drinkt dagelijks een bak koffie met melk, dan is dit een aanslag op je lichaam. Je lichaam moet dan hard werken om die melk te verwerken en alle bouwstenen zullen naar het goed afvoeren van de stoffen in de melk gaan waar je lichaam niet goed op reageert. Bouwstenen die vervolgens niet naar je huid gaan. Ga dus op zoek naar het juiste dieet voor jezelf, desnoods ondersteund door een goede orthomoleculair therapeut.


2. Gebruik de juiste vitaminen en mineralen speciaal voor je huid. Ik heb hier een blog over geschreven. Hier kun je alle tips lezen om je huid van binnenuit te laten stralen. In combinatie met een juist voedingspatroon kan je lichaam alle bouwstenen uit deze supplementen halen en deze direct naar je huid, je haren en je nagels sturen waar deze anders naar andere processen in het lichaam zouden gaan. Je zult verbaasd staan over de resultaten.


3. Drink genoeg water. Ik hoef hier verder niets aan toe te voegen denk ik ;-) Maar wanneer je niet genoeg water drinkt, kan je lichaam de afvalstoffen niet goed afvoeren, kan je huid niet genoeg gehydrateerd worden en krijg je dus sneller rimpels.4. Gebruik uitwendige manieren om je collageen te activeren. In onderstaand filmpje laat ik je zien hoe je een face cup gebruikt. Ik ben echt enthousiast hierover. In combinatie met Collageen echt een gouden duo. Het collageen wordt naar de juiste plaatsen gestuurd omdat je huid op die plaatsen wordt gestimuleerd. Je kunt op deze manier over je rimpels heengaan en ze binnen een aantal weken echt gladder maken. Je huid wordt rustiger en krijgt echt een glow. Ik gebruik zelf het Collageen van Vitaruid, 100% biologisch en natuurlijk. Via deze link kun je het Collageen bestellen en met de code 10jessy krijg je 10% korting op het gehele assortiment van Vitakruid.


De cups kun je op veel plekken online vinden. Gewoon even googlen. Ik heb zelf hier besteld.Gebruik een goede basis voor je cupping

Ik gebruik allereerst een olie voordat ik de cupping toepas. Een basis amandelolie is echt prima (ik koop de mijne bij Holland and Barret). Ik vermeng deze basisolie met wat druppels essentiele oliën. Een echte glow krijg ik van 5 druppels lavendel, 5 druppels Copaiba en 5 druppels Frankincense vermengd in een 10 ml roller.Deze oliën zitten allemaal in de Starterkit die je via deze link kunt bestellen. Je ontvangt niet enkel een starterkit boordevol oliën met nog veel meer mogelijkheden, je krijgt hierbij ook persoonlijke begeleiding van mij en mijn team plus 24% korting op al je verdere aankopen bij Young Living.


5. Bescherm jezelf tegen de zon, met een goede zonnebrand aub. Dus niet een waar chemische rommel in verwerkt is. De reguliere zonnebrand middelen bij de drogist brengen meer schade aan dan ze goed doen. Het alcohol wat erin verwerkt zit zorgt juist voor huidveroudering, evenals de vele slechte, en zelfs kankerverwekkende stoffen. Plus, zonlicht is essentieel voor onze gezondheid. Het is letterlijk ons levenslicht. Wie ooit heeft verzonnen dat we ons constant in dienen te smeren tegen de zon omdat het slecht voor ons zou zijn... Ik ga me er niet eens verder over uitspreken.


Dus geniet vooral van die zon. Maar feit is is dat overmatig zonnen wel voor huidveroudering en/of pigmentvlekken kan zorgen. Op zonnige dagen lekker insmeren dus dat gezicht en die hals, zeker wanneer je gevoelig bent voor huidbeschadiging. Met een goede (minerale) zonnebrand, zonder zooi. Of blijf goed in de schaduw. Dat is ook een optie. Verder geniet vooral van de zon. Je wordt er gelukkiger van en dit is ook goed voor je huid. Ooit een ongelukkig mens gezien? Grauwe en doffe huid ;-)


In mijn blog 'Vervanging voor fillers deel 2 kun je nog meer tips lezen, ga hier naar mijn blog. Het is een mooie reis naar een betere huid die voor iedereen echt haalbaar is. Ik hoop ook dat je inziet dat je niet hoeft te grijpen naar rigoreuze, vaak chemische middelen, maar dat een holistische, gezonde aanpak vol liefde voor je eigen lijf en huid een geweldige route is, waar zoveel prachtige resultaten te behalen vallen. Je hebt maar een gezondheid, zorg er goed voor.


Heel veel liefs, Jess

 

Mijn naam is Jessy Groenewoud, ik ben orthomoleculair therapeut, toegepast psycholoog, olievrouwtje en bovenal moeder en vrouw. Wil je eens kijken of wij een match zijn? Klik dan op onderstaande link en ik stuur je door naar een van mijn pagina's...


Klik hier


56 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page