top of page

Een vervanging voor fillers (deel 2)

Bijgewerkt op: 20 jun. 2023


In mijn eerste blog ben ik al begonnen te vertellen over fillers en waarom je deze beter niet kunt nemen, plus al een aantal eerste stappen die je kunt nemen om je huid aanzienlijk te verbeteren met een holistische aanpak. Mijn blog over vervanging voor fillers deel 1 vind je hier.


Je kunt je huid op zoveel manieren weer in goede vorm krijgen, ook al heb je al huidschade of misschien al fillers gebruikt. Veel zaken kun je nog terugdraaien, ook al zal het een meer moeite en hard werken kosten dan het ander. Het ligt natuurlijk aan de mate van beschadiging en leeftijd, maar ook al ben je wat ouder en heb je veel schade, je kunt je huid altijd weer in een veel betere conditie krijgen. Ons lichaam heeft een groot zelfhelend vermogen. Wanneer je dit ondersteund met een goede leefstijl en goede verzorging kun je dit zelfhelende vermogen echt optimaal inzetten.


Maar wat kun je nog meer doen om je huid zoveel mooier te krijgen zonder over te stappen op rigoreuze (chemische) middelen (zie mijn eerste blog wat fillers met je huid kunnen doen)


1. Allereerst laat oude filler verwijderen. Zoals ik eerder al vermeldde zal dit nooit helemaal verdwijnen, maar zeker met niet te oude fillers kun je best veel resultaten behalen. Ik begrijp, het is spannend, maar je zult zien dat je er natuurlijker uitziet en met de juiste verzorging kun je zoveel van de tijd weer terugdraaien.


2. Drink zuiver water. koop een waterfilter, waardoor je water echt zuiver en puur is. Het water uit onze kraan lijkt misschien schoon, maar je zult schrikken hoeveel vuiligheid hier alsnog in zit. Restjes, antibiotica, kalk en andere chemische zaken die je normaal nooit zou willen innemen kun je vinden in het water. Onze filter is na een half jaar al helemaal bruin aangeslagen vanbinnen. En dat noemt men schoon water. Bedenk je eens wat het met je lichaam doet wanneer je dit dagelijks binnen krijgt.


Wanneer je water drinkt, doe er dan vervolgens een snufje zuiver Himalaya of zeezout in. De mineralen uit ons kraanwater zijn niet aanwezig. Door wat zout in je water te doen voeg je mineralen toe waardoor dit geweldig door je lichaam opgenomen wordt. Zuiver zout die alle mineralen nog bevat is niet slecht voor de mens, dit is echt een fabel. Tafelzout is dit wel. Hier zijn alle goede mineralen aan onttrokken, vaak door chemische processen wat het slecht voor je lichaam maakt. Ik zou hier dus uit de buurt blijven ;-)


3. Gebruik een Guasha. Het zal je vast niet ontgaan zijn: op social media wordt er op los “geschraapt” met platte stenen, die het gelaat zogezegd strakker en stralender maken. Te gek voor woorden? Toch niet, de gua sha techniek wordt al duizenden jaren toegepast en heeft wel degelijk een gunstig effect op je huid.


Hoe te gebruiken? Ga met de twee 'uiteinden' van de Gua Sha over je nek, van onder naar boven. Herhaal elke beweging circa vijf keer. Om je gezicht te contouren gebruik je opnieuw de twee uiteinden van je kin tot slapen. Schraap eerst van onder naar boven om je gezicht te sculpten.

Voordelen Guasha:

  • stimulering van de celvernieuwing;

  • ontspanning in je gezichtspieren;

  • vochtophoping uit je gezicht te laten verdwijnen;

  • verminderde roodheid;

  • natuurlijke contouring van je gezicht.

Ook bij het gebruiken van de guasha gebruik ik een basisolie met daarbij essentiele oliën die je in de starterkits kunt vinden. Ga hier naar mijn shop.Ook bij de Guasha is het weer enorm goed om Collageen, Borage olie en/of hyaluronzuur bij te slikken als supplement. Via deze link ga je direct naar de pagina van Vitakruid waar je 100% zuivere supplementen kunt vinden. Met de code 10jessy krijg je ook nog eens 10% korting op het gehele assortiment!


In mijn blog 'Je huid van binnenuit' kun je nog veel meer manieren vinden over hoe je je huid van binnenuit mooi maakt (en daarbij ook je gezondheid). Ga hier naar mijn blog.


4. Gebruik natuurlijke make up en verzorgingsproducten. Een dikke laag chemische foundation of poeder op je gezicht elke dag of een aantal malen per week zullen je huid geen goed doen. Je ziet er in eerste instantie misschien wat beter uit, maar op de langere termijn zorgt het juist voor een doffe huid, verstopte poriën en juist die rimpeltjes die je wil vermijden.


Gebruik daarom zo min mogelijk make up en wanneer je make up gebruikt investeer dan in gezonde make up. Wat gezonde make up betreft is Nourished echt een van mijn favoriete merken. Het is wat prijziger maar je doet er erg lang mee en je huid ziet er aanzienlijk veel beter uit, niet te spreken over je gezondheid, want al die chemische make up en huidverzorgingsproducten komen via je huid in je bloedbaan terecht.


5. Beweeg. Ik hoef hier verder niet over uit te wijden, maar een uur wandelen per dag doet wonderen voor je looks. Je bloed stroomt door je lichaam, afvalstoffen worden beter afgevoerd, je lichaam krijgt meer zuurstof en dit zijn nog maar een aantal van de voordelen.


6. Epigenetica. Dit wil zoveel zeggen dat je leefomgeving, je innerlijke beleving, je voedingspatroon eigenlijk alles invloed heeft op je algehele gezondheid en dus ook de gezondheid van je huid. Recent epigenetisch onderzoek heeft uitgewezen dat een ongezonde levensstijl van een individu zelfs negatieve gevolgen kan hebben voor de gezondheid van de volgende generaties. Dus niet alleen voor jezelf maar ook voor je kinderen en kleinkinderen.


Belangrijk is is dus naar je algehele gezondheid te gaan kijken. Welke giftige verzorgingsproducten gebruik ik, maak ik schoon met chemische middelen, welke voeding is niet goed voor mijn lichaam (onderzoek dit desnoods met een goede orthomoleculair therapeut). Je kunt hier zo ontzettend veel resultaten behalen. Hoe minder je je lichaam belast met alle factoren die er maar zijn, hoe meer het ook kan shinen. Je kunt hier via mijn Instagram zoveel van mijn tips en trucs volgen.


IK wil hier nogmaals benadrukken dat het een geweldig mooie reis is naar een betere huid die voor iedereen echt haalbaar is. Ik hoop ook dat je inziet dat je niet hoeft te grijpen naar rigoreuze, vaak chemische middelen, maar dat een holistische, gezonde aanpak vol liefde voor je eigen lijf en huid een geweldige route is, waar zoveel prachtige resultaten te behalen vallen. Je hebt maar een gezondheid, zorg er goed voor.

 

Mijn naam is Jessy Groenewoud, ik ben orthomoleculair therapeut, toegepast psycholoog, olievrouwtje en bovenal moeder en vrouw. Wil je eens kijken of wij een match zijn? Klik dan op onderstaande link en ik stuur je door naar een van mijn pagina's...


18 weergaven

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page