top of page

Mijn oliereis


Die etherische oliën, dat vond ik me allereerst toch een partijtje stom joh...


Overal online zag ik, vooral dames, lyrisch keuvelen over hun diffusers met o zo geweldige oliën.. geurpotten zoals ik ze noemde 😉 hoe blij kun je nu zijn met een olie?


Tot ik zelf bij een vriendin thuis kwam waar het echt mega lekker rook! En ja hoor, daar stond zo’n pot te loeien 😉 ik vroeg haar welke olie hierin zat en het bleek de olie en diffuser van Young Living te zijn.


Ik kreeg direct een heel verhaal over hoe deze oliën 100% natuurlijk zijn, je ze voor van alles kunt gebruiken (van parfum tot aan medicinale werkingen) en hoe ze je kunnen ondersteunen bij van alles, denk aan stress, burnout, het reinigen van je energie, noem maar op. IK WAS DIRECT OM!


Hoe gebruik je essentiële olie?

Essentiële olie gaat verder dan alleen geur. Ze kunnen de mentale helderheid en emoties positief beïnvloeden. De kalmerende geur van lavendel kan bijvoorbeeld helpen bij het in slaap vallen terwijl de verkwikkende geur van citrus je helpt de dag vol energie te starten. Je kan op verschillende manieren deze voordelen van essentiële oliën ervaren. Om het makkelijk voor je te maken hebben we de populairste gebruikswijzen voor jou op een rijtje gezet!

1. Diffusie

Verdamp de olie middels een diffuser. Dit verspreidt een nevel met een zacht, toch aanwezig aroma door de kamer en bevochtigt deze tegelijkertijd. Het zuivert de lucht, brengt een fijne sfeer in het huis en laat vieze luchtjes te verdwijnen.


2. Branden

Vul je aromabrander met een laagje water, druppel je essentiële olie er in en plaats er een kaarsje onder. Je kamer is binnen de kortste keren gevuld met een heerlijk aroma. Let op! Het water verdampt dus vul op tijd het water bij.

3. Verdampen

Als je de olie gebruikt ter ondersteuning van een verkoudheid, druppel dan de olie in een kom heet water en ga stomen, zoals je ook zal doen zonder olie. Je zal merken dat het je helpt vrijer te ademen.

4. Inhaleren

Als je de olie voor je gemoedstoestand gebruikt, kan je ervoor kiezen om het direct uit het flesje te inhaleren. Zo kan je overal van de geur genieten, ook als je onderweg bent. Ga je op vakantie maar heb je vliegangst? Neem je kalmerende essentiële olie mee in je handtas!

5. In bad

Voor een ontspannen bad met een natuurlijk aroma kan je een paar druppels essentiële olie in het water druppelen. Zo creëer je een wellness momentje in je eigen badkamer en kan je ultiem genieten

6. Als parfum

als je gevoelig bent voor synthetische parfum, dan kan je etherische olie gebruiken als natuurlijk alternatief. Meng een paar druppels met je huidolie of bodylotion en smeren maar! Zo ruik je toch de hele dag fris.

7. Verzorging

Pure olie is het ideaal om te mengen met je favoriete verzorgingsproducten. Zo maak je bijvoorbeeld je eigen dagcrème! Meng de essentiële olie met een crème – je hebt maar een paar druppels nodig! – en je bent klaar! Doe dit alleen als je geen overgevoelige huid hebt en breng de pure olie nooit in met grotere hoeveelheden op de huid aan, het dient verdund te worden.

8. Masseren

Meng enkele druppels essentiële olie met een massage olie voor een effectieve massage. Bedenk wat het doel is van de massage voordat je het aroma toevoegt. Pepermuntolie kan bijvoorbeeld helpen bij stijve spieren en patchoeli is ideaal bij een sensuele massage.


Hoe geweldig zijn alle mogelijkheden? en wie had ooit gedacht dat ik het zo gaaf zo gaan vinden? Ik kocht direct mijn eerste startertkit. Zo heb je namelijk direct de juiste diffuser in huis (veel bevatten plastic wat dus smelt en je dus ook inademt), direct alle soorten olie voor de meest uiteenlopende doelen, en allerlei extraatjes zoals ninxia superfood.


Mocht je denken, hee dit vind ik echt tof, via de link hieronder kun je meer info vinden! Wanneer je jouw starterkit besteld ontvang je alle begeleiding van mij, kom je in onze oliegroep met mega veel toffe info en aanbiedingen, plus je kunt vanaf dan alles bij YL bestellen met 24% korting en ook nog eens sparen voor te gekke gratis oliën en andere spullen…

Ik ben dus echt verliefd, ik weet zeker, jij ook!
 

Mijn naam is Jessy Groenewoud, ik ben orthomoleculair therapeut, toegepast psycholoog, olievrouwtje en bovenal moeder en vrouw. Wil je eens kijken of wij een match zijn? Klik dan op onderstaande link en ik stuur je door naar een van mijn pagina's...


13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Jessy

Jessy Groenewoud

Groenewoud

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page